Medlemskap

Medlemskap kan sökas av vokal och/eller instrumental kyrkomusikgrupp i Skara stift. Anmälningsblankett för utskrift finns här: Registreringsblankett.

Våra stadgar hittar ni via länken till vänster.

Den årliga medlemsavgiften för barn- och ungdomsgrupper är 15 kr per deltagare och för vuxengrupper 25 kr per deltagare.

Medlemskapet ger bl a:

• automatisk anslutning till Sveriges Kyrkosångsförbund, SKsF och åtnjutande av dess medlemsförmåner
  • bidrag (fn 1000 kr) till kören vid utnyttjande av sångpedagog (en gång per år)
  • sänkt kursavgift för körmedlemmar till Ljungskilekursen (fn med 600kr)
  • reducerade lägeravgifter vid barn- och ungdomsläger arrangerade av Svenska Kyrkans Unga
  • fri förvaring av gamla protokoll, kassaböcker mm i Skaraborgs läns Folkrörelsearkiv i Lidköping
  • möjlighet till inköp av utmärkelser (medaljer, nålar mm) till körmedlemmar via SKsF
  • möjlighet för körens medlemmar att deltaga i förbundskonserter och sjunga större verk i stor kör i stora kyrkor

Medlemsförsäkring: Om din kör tillhör Sveriges Kyrkosångsförbund har ni ett bra skydd i den försäkring som tecknats hos Kyrkans Försäkringsbolag AB. Försäkringen omfattar personskador och andra skador i samband med aktiviteter arrangerade av kören eller Kyrkosångsförbundet, om inte den uppkomna skadan täcks av andra försäkringar.

Försäkringen gäller:

• till och från körövningar, konserter, gudstjänster
  • under repetitioner, konserter och gudstjänster
  • på körresor och på sammanträden med styrelsen och kommittéer
  • den gäller när ingen annan försäkring täcker personskador och andra skador

För mera information:
Sveriges kyrkosångsförbund eller Gunilla Jacobsson.