Musikläger för barn och ungdomar

Musiklägret ”Rejoice” 17-20 juni

Svenska kyrkans ungas musikläger ”Rejoice” hölls den 18-21 juni på Hjo folkhögskola och vände sig till barn och ungdomar mellan 9 och 21 år. Musikaliska ledare för kursen var organisterna Karin Marcusson, Gergana Andersson och Erik Nyberg, musikkonsulent på stiftet. Dessutom var Johannes Fransson, Svenska kyrkans unga, samt stiftskonsulent Lisa Gerenmark med som ledare och hade ytterligare ett 10-tal ungdomar med sig som hjälpledare. Ulrika Morén, präst i Mariestad, var lägrets kaplan. Som vanligt så var även vi i Skara stifts kyrkosångsförbund med på ett hörn som medarrangörer.

I år var det ca 65 barn/ungdomar som hade några fantastiska dagar med massor av sång och musik. Under lägret så jobbade man med temat ”Rejoice (Gläd dig!)” och uppmärksammade även att Svenska kyrkans unga firade 25 år som organisation. Förutom sång och musik, så hann man även med andra aktiviteter, såsom lekar, ledarnas afton, disco, tävlingskväll och framför allt bad, som nästan var ett måste detta sommarläger!

Musikläger Hjo 2018

Som tidigare år kunde man förutom körsångare även anmäla sig som sångare eller instrumentalist, och instrumentalisterna tjuvstartade lägret redan den 16 juni för att få noter och börja träna lite på ackompanjemanget till sångerna. Årets nyhet var att det även fanns möjlighet att spela orgel under musiklägret – fyra unga orgelspelare hade lektioner och medverkade på andakter och den avslutande musikgudstjänsten.

Kursen avslutades med en mycket uppskattad musikgudstjänst i Hjo kyrka den 20 juni då deltagarna verkligen visade vad de lärt sig under på lägret!

Musikläger Hjo 2018