Gospeldag - inspirationsdag för körsångare och körledare - 6 oktober 2018

Gospeldag 2018

Den 6 oktober gick Skara stifts kyrkosångsförbunds gospeldag av stapeln i Falköping. Runt 150 körsångare träffades redan på förmiddagen för att börja öva dagens sånger tillsammans med de duktiga och engagerade ledarna Anki och Magnus Spångberg från Örebro. Det blev en härlig dag med mycket körövning, härlig gemenskap och många skratt för körsångarna tillsammans med årets medverkande gästartist Paris Renita. Paris är en afroamerikansk gospelsolist från Washington men som har bott i Sverige i många år. Paris har varit med många gånger i Stockholm Gospel-sammanhang. Hon visade sig vara en otroligt duktig och härlig sångerska.

Paris Renita

Efter en lång dag med mycket övning av de låtar som ingick i dagens koncept, så avslutades dagen med en gospelgudstjänst. Det var mer än fullsatt i Fredriksbergskyrkan i Falköping och gudstjänsten innehöll härliga, medryckande sånger från den stora kören blandat med soloinslag av Paris Renita. Kyrkosångsförbundets ordförande och tillika präst Emanuel Carlsson höll i en kort aftonbön och traditionsenligt så avslutades konserten med den härliga gospelsången ”Total praise”. Som vanligt så var det en fantastiskt härlig stämning i kyrkan och alla (både sångare och besökare) gick hemåt med sinnet fyllt av gospel!

Spångbergs

Anki och Magnus Spångberg från Örebro