Ljungskile körvecka 2018

Vi anordnar årligen en dirigent- och röstvårdskurs under en veckas tid, för körsångare och körledare och andra intresserade under juli-augusti på Ljungskile folkhögskola. Oavsett om du är nybörjare eller van körsångare/-ledare så är du välkommen. Vi inbjuder även personer utanför vårt förbund att delta, dock till ett något högre pris. Kursen består av körsång, röstvård, dirigering samt lite olika pass där man kan välja mellan intonation, notlära (vad kan du läsa ut från ditt notblad) m.m. Kursen tar max 50 deltagare varav högst 12 dirigentelever (man anmäler sig antingen som korist eller dirigent). Under veckan finns det flera tillfällen att få träna sig att sjunga solo eller i mindre grupper (om man är ovan vid detta). Veckan avslutas med en musikgudstjänst i Ljungs kyrka på lördagkvällen. Efter kursens slut så har man så med sig 10-15 st sånger hem att använda i andra sammanhang.

Ljungskile körvecka 2018Några glada sångare från Ljungskilekursen 2018!

Ljungskile körvecka 2018

Årets körvecka hölls 6-12 augusti på Ljungskile folkhögskola. I år var det 40 deltagare och fyra ledare som samlades för en vecka i sången och musikens tecken. Årets ledare var Hanz Blomdahl, kursledare, Reibjörn Carlshamre, körpedagog samt sångpedagogerna Johanna Ek och Eva Törnqvist-Nyman.

Vid den inledande dagens samling fick vi presentera oss för varandra och fick sedan information om upplägget för veckan. Det var sedan dags att ta sig an sångerna som skulle ingå i kursen (ca 15 stycken). Efter utdelning av noter hann vi sjunga igenom samtliga sånger (efter bästa förmåga) redan dag ett och så var vi alltså igång…

Under kursveckan så varvades röstvård, körsång och dirigering (för de som valt att delta som dirigenter). Efter lunch hade vi några timmars ledigt varje dag då man kunde ta det lugnt, bada, shoppa eller öva på sina sånger :-) Som vanligt njöt vi också under veckan av den härliga maten på folkhögskolan!

Ljungskile körvecka 2018

Kursens deltagare hade, liksom tidigare år, blivit inbjudna att delta i sommarmusiken i Herrestads kyrka. Detta var redan på onsdagen, men några av kursens sånger hade vi redan ”fått till” och dessa tillsammans med andra frivilliga framträdanden av deltagarna (solo eller i mindre grupper) blev till ett fint program som komminister Claes Södergren tackade så mycket för efter avslutad konsert.

På fredagen hölls en intern soaré då många passade på att prova att sjunga någon solosång (vilket vissa kanske inte gjort tidigare). Här fick vi lyssna till många fina sånger, men även dikter och annat skoj som ledde till mycket skratt.

På lördagen var det så dags för den avslutande konserten som hölls i Ljungs kyrka. Då framfördes alla sånger som vi övat in under kursveckan. Det blev en härlig konsert med blandade sånger. Församlingen verkade nöjda med resultatet av körveckans övande. Efter avslutad konsert så serverades en fin festmåltid för deltagarna på kursen och då passade vi även på att tacka våra uppskattade ledare.

Ljungskile körvecka 2018

Söndagen avslutades med en samling då det utdelades intyg på genomgången kurs och vi sa tack och hej till varandra. Flera längtade redan till nästa års kurs – välkomna tillbaka då!