Ljungskile körvecka 2018

Vi anordnar årligen en dirigent- och röstvårdskurs under en veckas tid, för körsångare och körledare och andra intresserade under juli-augusti på Ljungskile folkhögskola. Oavsett om du är nybörjare eller van körsångare/-ledare så är du välkommen. Vi inbjuder även personer utanför vårt förbund att delta, dock till ett något högre pris. Kursen består av körsång, röstvård, dirigering samt lite olika pass där man kan välja mellan intonation, notlära (vad kan du läsa ut från ditt notblad) m.m. Kursen tar max 50 deltagare varav högst 12 dirigentelever (man anmäler sig antingen som korist eller dirigent). Under veckan finns det flera tillfällen att få träna sig att sjunga solo eller i mindre grupper (om man är ovan vid detta). Veckan avslutas med en musikgudstjänst i Ljungs kyrka på lördagkvällen. Efter kursens slut så har man så med sig 10-15 st sånger hem att använda i andra sammanhang.

2018 kommer kursen hållas vecka 32, 6-12 augusti, på Ljungskile folkhögskola. Vi återkommer med mer information under våren 2018. Kursledare är kyrkomusiker Hanz Blomdahl, Uddevalla. Musikaliska ledare är sångpedagogerna Eva Törnqvist-Nyman, Varberg, och Johanna Ek, Hjo, samt körpedagog Reibjörn Carlshamre, Skara.

Ljungskile körvecka 2017Några glada sångare från Ljungskilekursen 2017!