Musikläger för barn och ungdomar

Då vi inte hade möjlighet att anordna något musikläger i våras p.g.a. corona-pandemin, så planerar vi nu istället för ett kombinerat musikläger och barnkördag på Hjo folkhögskola. Detta är också ett samarrangemang med svenska kyrkans unga i Skara stift. Musiklägret med temat "Det finns liv, det finns hopp" genomförs den 6-8 november och den 7 november sluter även barnkörerna upp. Musiklägret vänder sig till dig som är född 2011 eller tidigare och på barnkördagen får du delta om du är född 2013 eller tidigare. Du kan läsa mer och hittar anmälningsblankett på Svenska kyrkans ungas hemsida här! Välkomna!

Musiklägret ”Rejoice” 17-20 juni 2018 - REFERAT

Svenska kyrkans ungas musikläger ”Rejoice” hölls den 18-21 juni på Hjo folkhögskola och vände sig till barn och ungdomar mellan 9 och 21 år. Musikaliska ledare för kursen var organisterna Karin Marcusson, Gergana Andersson och Erik Nyberg, musikkonsulent på stiftet. Dessutom var Johannes Fransson, Svenska kyrkans unga, samt stiftskonsulent Lisa Gerenmark med som ledare och hade ytterligare ett 10-tal ungdomar med sig som hjälpledare. Ulrika Morén, präst i Mariestad, var lägrets kaplan. Som vanligt så var även vi i Skara stifts kyrkosångsförbund med på ett hörn som medarrangörer.

2018 var det ca 65 barn/ungdomar som hade några fantastiska dagar med massor av sång och musik. Under lägret så jobbade man med temat ”Rejoice (Gläd dig!)” och uppmärksammade även att Svenska kyrkans unga firade 25 år som organisation. Förutom sång och musik, så hann man även med andra aktiviteter, såsom lekar, ledarnas afton, disco, tävlingskväll och framför allt bad, som nästan var ett måste detta sommarläger!

Musikläger Hjo 2018

Som tidigare år kunde man förutom körsångare även anmäla sig som sångare eller instrumentalist, och instrumentalisterna tjuvstartade lägret redan den 16 juni för att få noter och börja träna lite på ackompanjemanget till sångerna. Årets nyhet var att det även fanns möjlighet att spela orgel under musiklägret – fyra unga orgelspelare hade lektioner och medverkade på andakter och den avslutande musikgudstjänsten.

Kursen avslutades med en mycket uppskattad musikgudstjänst i Hjo kyrka den 20 juni då deltagarna verkligen visade vad de lärt sig under på lägret!

Musikläger Hjo 2018