Förbundskördag

Våga-sjunga-dag alternativt en förbundskördag anordnas årligen som en heldag för våra körer. Den anordnas oftast i slutet av januari och leds av våra förbundsdirigenter. Man samlas på förmiddagen för övning, går ut och äter lunch tillsammans och fortsätter med övningar på eftermiddagen. Man får sångerna när man samlas, så det krävs inga förberedelser för att delta. Dagen avslutas med en musikggudstjänst då de inövade sångerna framförs.

Förbundskördag 25 och 26 januari 2020 med Hans Kennemark och Irma Schultz

Förbundskördag 2020

Vi inbjuder till en förbundskördag med Hans Kennemark och Irma Schultz med titeln "Morgonen mot min kind". Vi anordnar två likadana dagar så att fler ska få möjlighet att vara med. Antingen kan du anmäla dig att vara med i Vänersborg den 25 januari eller så kan du vara med i Falköping den 26 januari.

Hans Kennemark är riksspelman och folkmusiker och har komponerat mycket körmusik. Irma Schultz är sångerska och skådespelare och även hon folkmusiker. De senaste fem åren har dessa båda arbetat tillsammans och bl.a. skrivit två körverk - "Kärlekens Sigill" och "Talita Koum". Dessa inspirerande personer kommer nu och leder våra kördagar och vi kommer få sjunga flera utav deras egna sånger. Inga förberedelser krävs.

Deltagaravgiften är 175 kronor och då ingår lunch men ni får ta med eget förmiddagsfika. Innan konserten kommer det att finnas frukt och juice. Anmälningstiden är 11 november till 1 december.

Här hittar ni inbjudan och här hittar ni anmälningsformuläret. --> OBSERVERA - att ni vid anmälan behöver ange i övrigt-fältet vilken dag vi vill vara med, om det är ett första-hands-alternativ av de två dagarna eller om ni bara kan/vill anmäla er till det ena tillfället.

Hjärtligt välkomna!

Föbundskördagar med Sonja Aldén 26 jan 2019 - referat

Lördagen den 26 januari var det förbundskördag för Skara stifts kyrkosångsförbund i Mariestads domkyrka. Fokus denna dag, liksom tidigare år, låg på sångglädje och att inspireras av att sjunga tillsammans. Tanken är att man inte ska behöva förbereda sångerna innan utan man kommer som man är. Dagen övningspass och avslutande konsert leddes av förbundsdirigenterna Kerstin Lundh och Erik Nyberg. Gästartist under dagen och konserten var Sonja Aldén som tillsammans med pianisten Carina Nilsson framförde, själva och tillsammans med 200 körsångare, en blandning av gospels, populärmusik och låtar från Sonjas senaste skiva.

Förbundskördag - foto: Jane Bäckman

Foto: Jane Bäckman

Sonja delade med sig mycket av sin utstrålning och energi och inspirerade verkligen körsångarna att använda både kropp och själ när de sjöng. Mellan sångerna delade Sonja Aldén med sig av personliga reflektioner om livet. Livets mening är kanske att hitta sin gåva och sedan ge bort den. Förbundsordförande Emanuel Carlsson höll en andakt där hann spann vidare på temat att alla har fått en gåva, det gäller bara att hitta den. Domkyrkan var fullsatt vid konserten och intresset från körsångarna var stort. Över 400 körsångare hade anmält sig till förbundskördagen men knapp hälften fick plats. Förhoppningsvis blir det en repris på denna dag framöver.

/Erik Nyberg, förbundsdirigent