Gospeldag - 5 oktober 2019

Det är nu klart att det blir gospeldag i Falköping den 5 oktober 2019. Det blir som vanligt Anki och Magnus Spångberg från Örebro som kommer och håller i dagen. De kommer ha med sig ett antal musiker och Anki kommer inspirera och leda sångarna under dagen. Vi hoppas på en härlig gospeldag tillsammans! Hjärtligt välkomna!

Inbjudan har skickats ut till våra medlemskörer. Anmälningsformulär hittar ni här!


Gospeldag - inspirationsdag för körsångare och körledare - 6 oktober 2018 - Referat 

Gospeldag 2018

Den 6 oktober gick Skara stifts kyrkosångsförbunds gospeldag av stapeln i Falköping. Runt 150 körsångare träffades redan på förmiddagen för att börja öva dagens sånger tillsammans med de duktiga och engagerade ledarna Anki och Magnus Spångberg från Örebro. Det blev en härlig dag med mycket körövning, härlig gemenskap och många skratt för körsångarna tillsammans med årets medverkande gästartist Paris Renita. Paris är en afroamerikansk gospelsolist från Washington men som har bott i Sverige i många år. Paris har varit med många gånger i Stockholm Gospel-sammanhang. Hon visade sig vara en otroligt duktig och härlig sångerska.

Paris Renita

Paris Renita

Efter en lång dag med mycket övning av de låtar som ingick i dagens koncept, så avslutades dagen med en gospelgudstjänst. Det var mer än fullsatt i Fredriksbergskyrkan i Falköping och gudstjänsten innehöll härliga, medryckande sånger från den stora kören blandat med soloinslag av Paris Renita. Kyrkosångsförbundets ordförande och tillika präst Emanuel Carlsson höll i en kort aftonbön och traditionsenligt så avslutades konserten med den härliga gospelsången ”Total praise”. Som vanligt så var det en fantastiskt härlig stämning i kyrkan och alla (både sångare och besökare) gick hemåt med sinnet fyllt av gospel!

Spångbergs

Anki och Magnus Spångberg från Örebro

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.