LJUNGSKILE KÖRVECKA 2019 - REFERAT

Ljungskile körvecka 2019 - gruppbildHela sångargänget från Ljungskile körvecka 2019

2019 års körvecka gick av stapeln den 29 juli-4 augusti på Ljungskile folkhögskola. 43 deltagare och ledare samlades för en vecka i sången och musikens tecken. Årets kursledare var Hanz Blomdahl och övriga ledare var Reibjörn Carlshamre, körpedagog och sångpedagogerna Johanna Ek och Eva Törnqvist-Nyman.

Vid kursstart fick deltagarna i år sina sånger i form av ”Körboken - 111 sånger för blandad kör a cappella". Här plockades 18 sånger ut och det blev en härlig blandning av bl.a. Sanctus (F Schubert), Locus iste (A Bruckner), Sommarpsalm (W Åhlén), Bred dina vida vingar (A Öhrwall), Så skimrande var aldrig havet (E Taube), Ge mig en dag (O Adolphson), I’m gonna ride (C Peters) m.fl.

Ljungskile körvecka 2019 - ungdomarNågra härliga ungdomar från Katedralskolan och MOP (Music & Production) i Skara var med på årets kurs som dirigentelever för att vara väl förberedda som ledare för gymnasiekörerna "Musikens Vänner" och "Octo Puellae" i höst

Upplägget var, liksom tidigare år, så att man startade dagarna med en ordentlig uppsjungning och sedan blandades pass med röstövningar, dirigering (för de som anmält sig som dirigentelever) och körsång. Efter lunch var det så några timmars ledigt då man kunde vila, bada, shoppa eller öva på sina sånger. Efter kvällsmaten var det så dags för några olika sångpass igen.

Ljungskile körvecka 2019 - övningarSpännande övningar på kursen

Under veckan så medverkade kursdeltagarna redan på onsdagen med ett sommarmusik-program i Herrestads kyrka. Där framfördes några utav kursens körsånger och programmet kompletterades sedan med olika typer av frivilliga framträdanden av våra kursdeltagare (solo eller i smågrupper). Det blev ett fint, blandat program.

Under veckan pågår alltid ett ”tissel o tassel” då man förbereder olika inslag inför fredagens interna soaré. Denna kväll får den/de som vill sjunga, spela, spexa eller vad man vill. En kväll då man t.ex. kan passa på att sjunga ett solostycke även om man inte är van solosångare. Det blev många fina framträdanden både i småkörer och solo. Vi fick även vara med om en pantomim, en möhippa och lite annat skojigt. Kvällen var fantastiskt trevlig och bjöd på många glada skratt. Under kvällen passade kursdeltagarna även på att tacka kökspersonalen med en varm applåd för den fantastiska mat vi får under kursveckan.

Ljungskile körvecka 2019 - ledarna De duktiga ledarna tackas för sin insats under kursen

På lördagen hölls en avslutande konsert i Ljungs kyrka då man fick visa vad som tränats in under veckan. Då framfördes kursens alla sånger och det blev en härlig konsert med blandade sånger. Efter väl genomförd konsert avslutades kvällen med en festmåltid samt kaffe och tårta. Under kvällen tackades de mycket uppskattade ledarna.

Konsert i Ljungs kyrkaKonsert i Ljungs kyrka

På söndagen var det avslutning i kapellet med lite sång, det utdelades intyg på genomgången kurs och vi sa tack och hej till varandra. Vi hoppas på en lika trevlig kurs nästa år!

Kursledare Hanz Blomdahl Kursledare Hanz Blomdahl är nöjd efter väl genomförd kurs!

 

Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.