Om oss

Skara Stifts Kyrkosångsförbund är ett regionalt förbund under Sveriges Kyrkosångsförbund. I december 2020 hade vi 196 st körer med totalt 3764 st sångare anslutna. Vi är en självständig organisation i nära samarbete med Svenska kyrkan. Vår främsta uppgift är att stödja kyrkans körer – körledarna och körsångarna – med en utvecklande och inspirerande verksamhet. Svenska kyrkan har drygt 100000 körsångare i alla åldrar, varav omkring 70000 är knutna till Sveriges Kyrkosångsförbund genom regionala kyrkosångsförbund. Sveriges Kyrkosångsförbund är därmed landets i särklass största körorganisation sett till antalet körsångare.

Vårt organisationsnummer är 868400-6276 och vårt bankgironummer är 5778-7897.

I vårt delförbund har vi ett nära samarbete med Svenska Kyrkans Unga i Skara Stift. Det är de som är huvudarrangör av alla våra barn- och ungdomsaktiviteter i samarbete med oss. Vi samarbetar även med Sensus studieförbund.

Medlemskörer

I december 2020 hade vårt delförbund 196 st körer anslutna med totalt 3764 sångare. Våra medlemskörer är fördelade enligt nedan. Under rubrikerna "medlemskörer" i menyn till vänster kan du klicka på respektive körtyp och se våra anslutna körer.

Vuxenkörer

• Blandade vuxenkörer - 92 st (2026 st sångare)
  • Damkörer - 20 st (321 st sångare)
  • Manskör - 1 st (16 sångare)