Gospeldag

Vi i styrelsen har beslutat att inte genomföra någon gospeldag under 2020. Intresset har varit sjunkande och nu har vi skickat ut en enkät till våra medlemmar för att få en uppfattning om intresset. Vi återkommer när vi tagit ett beslut.

Gospeldag - inspirationsdag för körsångare och körledare - 5 oktober 2019 - Referat

Gospeldag Falköping

2019 års gospeldag genomfördes i Fredriksbergs kyrka i Falköping den 5 oktober. Som ledare medverkade som vanligt den välkända duon Magnus och Anki Spångberg från Örebro. Ett fantastiskt par med en enorm glädje och energi som ledde sångarna igenom repertoaren under dagens övning. De hade dessutom med sig ett gäng fantastiska musiker. Som lokala ledare från kyrkosångsförbundet medverkade Gergana Andersson och Annika Argus.

Gospeldag Falköping

Runt 130 körsångare från hela stiftet samlades redan på förmiddagen och tränade sångerna som ingick i årets repertoar. Förutom avbrott för fika och lunch så fick deltagarna en heldag i körsångens tecken. Engagemanget och glädjen var på topp och man hade en härlig dag tillsammans.

Gospeldag Falköping

Vid den avslutande konserten var det som vanligt ”knökafullt” i kyrkan och besökarna fick lyssna till en blandning av härliga gospelsånger. Glädjen lyste kring den stora kören när de framförde denna typ av glädjespridande sånger. Under konserten medverkade flera lokala solister som var mycket duktiga. Som vanligt avslutades konserten med sången ”Total praise” som blivit en tradition för kyrkosångsförbundets gospeldag. Efter en lång dag med övning och åter övning gick förmodligen både sångare och besökare hem med glädje i hjärtat.

Spångbergs

Anki och Magnus Spångberg från Örebro