Årsmöte

Skara stifts kyrkosångsförbunds årsmöte hålls i mars varje år. Vi försöker lägga årsmötet ute hos någon av våra anslutna körer. Ibland ordnar vi även någon programpunkt utöver årsmötesförhandlingarna, vilket kan vara en föreläsare, någon sång-/musikpedagog eller liknande. Vill ni ha besök av oss och hjälpa till att arrangera vårt årsmöte så får ni gärna höra av er.

Årsmöte 12 mars 2022 - Referat

Den 12 mars 2022 samlades vi i vårt kyrkosångsförbund för årsmöte, denna gången i Kvänums församlingshem, då ett 30-tal medlemmar mött upp. Dagen inleddes med att Kvänums kyrkokör sjöng några sånger.

Karin och Emanuel

Årsmötet leddes av vår ordförande Emanuel Carlsson med sekreterare Karin Ekenvi vid sin sida. Vid årets möte så var det omval på samtliga styrelseposter. Vi fortsätter alltså med Annika Lagerquist, Kerstin Lundh och Erik Nyberg som våra förbundsdirigenter.

Kommande aktiviteter i höst är:

• 7 maj - Workshop om Cisterciensernas sång, gregoriansk sång från 1100-talet i Varnhems klosterkyrka
  • 12-15 juni - Lägret "Skaparglöd" för ungdomar på Flämslätt
  • 1-7 augusti - Ljunskile körvecka på Ljungskile folkhögskola
  • 16 oktober - Sing-a-long-dag i Skara domkyrka

Kerstin och Annika

Lunch intogs på Lumber&Karle och därefter fick deltagarna en sångstund med våra förbundsdiregenter Kerstin och Annika. Det var några förslag på nya psalmer som man hade fått lov att låta våra körsångare prova.

Sångare

Efter avslutad dag, kan vi konstatera att alla tyckte att det var trevligt att kunna träffas "på riktigt" igen efter dessa pandemi-år.

Inställningar för samtycke
Marknadsföring