Skarakör får stipendium!

Det är glädjande att en utav våra medlemskörer, nämligen Skara domkyrkas ungdomskör, får Sveriges kyrkosångsförbunds och Svenska kyrkans ungas ungdomskörstipendium 2017!

Juryns motivering är: "Stipendium till kör som utvecklats musikaliskt och som gemenskap där kören är en självklar del av församlingens gudstjänst- och musikliv. Skara domkyrkas ungdomskör med drygt 25 medlemmar, har över åren utvecklats till en kunnig och välsjungande kör. Tidigare var ungdomskören en flickkör men för fem år sedan genomfördes ett projekt där killar också rekryterades. Kören är idag en fyrstämmig kör som är en självklar del i församlingens gudstjänstliv och sjunger mycket tillsammans med de andra körerna i församlingen. Skara domkyrkas ungdomskör genomför både större egna körprojekt samt är flitiga deltagare i gudstjänstlivet i församlingen och deltar också i ungdomskörfestivaler. I kören ges plats att växa och utmanas vilket inte minst det faktum att flera medlemmar valt att läsa musik och dirigering vidare vittnar om. Kören har idag drygt 25 medlemmar och har över åren utvecklats till en mycket kunnig och välsjungande kör! Det första stipendiet till ungdomskör som Svenska Kyrkans Unga och Sveriges Kyrkosångsförbund delar ut vid Ungdomskörfestivalen går i år till Skara domkyrkas ungdomskör, Skara stift med körledare Åsa Nyberg."

Stipendiet delas ut i Olaus Petri kyrka i Örebro den 13 maj i samband med Ungdomskörfestivalens musikgudstjänst. Ni kan läsa mer om stipendiet härVi säger grattis!!

2017-05-09
Denna sidan använder cookies, genom att fortsätta godkänner du användandet av cookies.